Μοιράσου το
21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Μοιράσου το

21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Τέσσερεις ημέρες πριν την 25η Μαρτίου. Την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Με το πνεύμα, το ήθος και τον πατριωτισμό του μεγάλου νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996) ένα ποίημα για την Πατρίδα μας. Οδυσσέα Ελύτη

«Το τρελοβάπορο»Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνάκι αρχίζει τις μανούβρες «βίρα μάινα»

Την άγκυρα φουντάρει στις κουκουναριέςφορτώνει φρέσκο αέρα κι απ' τις δυο μεριέςΕίναι από μαύρη πέτρα κι είναι απ' όνειροκι έχει λοστρόμο αθώο ναύτη πονηρό.

Από τα βάθη φτάνει τους παλιούς καιρούςβάσανα ξεφορτώνει κι αναστεναγμούς Έλα Χριστέ και Κύριε λέω κι απορώτέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο

Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμεχίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμεn μπήκαμε μές στα όλα και περάσαμε Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτοραπαντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!

Από τη συλλογή Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας (1971)…και λόγω της Εθνικής μας Εορτής παραθέτουμε μια προτροπή-παραίνεση, ορμήνια θα έλεγα, του Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη (1797-1864)

Αν θέλουμε το λίγο να γίνει μεγάλο...

«Το λοιπόν, αν θέλωµεν το λίγον να γένη µεγάλον,πρέπει να λατρεύωµεν Θεόν.Ν’ αγαπάµε πατρίδα.Να ‘χωµεν αρετή.Τα παιδιά µας να τα µαθαίνωµεν γράµµατα κ’ ηθική»

Δείτε ακόμη

Συλλυπητήριο μήνυμα για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 1.3.23 τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμηόσων τόσο άδικα χάθηκαν.

2ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ)

Πρότασή μου λοιπόν, εκ του αποτελέσματος και όχι δογματικά, είναι: η επαναδιοργάνωση και επαναστελέχωση των αποδιοργανωμένων και υποστελεχωμένων ...

Περισσότερα