Μοιράσου το
Αρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Οσίου Ιάκωβου Τσαλίκη
Μοιράσου το

Αρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Οσίου Ιάκωβου Τσαλίκη

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, αρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Οσίου Ιάκωβου Τσαλίκη Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ Γέροντος του εν Ευβοία ο οποίος εκοιμήθη στις 21/11/1991 και κατετάγει στις τάξεις των Αγίων της Εκκλησίας με σχετική πράξη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως το Νοέμβριο 2017. Για τον Όσιο Ιάκωβο μίλησε ο πατήρ Γεώργιος Μίλκας. Μετά το πέρας του Εσπερινού, διανεμήθηκαν σε όσους παραβρέθηκαν αρτίδια και κόλλυβα. Ο Μητροπολίτης κκ Βαρνάβας αναφέρθηκε στην στήριξη των Ιερών Μονών από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης ο οποίος διετέλεσε Νομάρχης Ευβοίας (1991-1993) και είχε συνδεθεί με τον Όσιο Ιάκωβο πριν την κοίμησή Του.

Δείτε ακόμη

Συμμετοχή σε Συνέδριο για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Δεν γίνεται να φυτεύουμε, να αναδασώνουμε εμείς π.χ. ένα στρέμμα δάσους και κάθεχρόνο να καίγονται 100 στρέμματα δάσους. Έτσι είμαστε μείον. Άρα πάση ...

Εκδήλωση προς τιμήν της μνήμης των αγωνιστών του 1821 και των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, κατατέθηκαν στεφάνια κι έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Περισσότερα