Μοιράσου το
Eκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Μοιράσου το

Eκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης της Άνω Ηλιούπολης παρέστη το απόγευμα της Δευτέρας 16/5 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α' Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου. Τις εκδηλώσεις μνήμης συνδιοργάνωσαν οι ποντιακοί σύλλογοι «Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης», «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης», «Ένωση Ποντίων Πολίχνης» και ο Δήμος Παύλου Μελά (Τμήμα Πολιτισμού) και τελούσαν υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και την κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, τους τρεις Προέδρους των ποντιακών συλλόγων Αλέξανδρο Εμεινίδη, Κώστα Παπαδόπουλο, Πόπη Πολυματίδου και την Πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου Ν. Ευκαρπίας Ουσάκ, Σοφία Τσολοζίδου, ακολούθησε τιμητική βράβευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κυρίου Βαρνάβα, από τους τρεις ποντιακούς συλλόγους, για το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και ποιμαντικό του έργο στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμη

1922: Η μικρασιατική καταστροφή και η Οδύσσεια των Ελλήνων στρατιωτικών αιχμαλώτων

Oμιλία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ευστάθιου Πελαγίδη

Eορτασμοί για την 109η επέτειο από την απελευθέρωση των Σερρών

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου

Περισσότερα