ΕΡΓΟ

Το έργο του Λάζαρου Κυρίζογλου ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).


Η ΠΕΔΚΜ έχει μέλη της τους 38 δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχός μας. Με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ έχει συντελεστεί πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς). Υποστηρίξαμε μάλιστα και τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό. Παραθέτουμε μία ενδεικτική μόνον αναφορά.

 • Υποστήριξη οικονομική της Βιβλιοθήκης (θησαυρός της παγκόσμιας γνώσης) της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και της επαναλειτουργίας όλων των επιστημών των σχολείων στην Ίμβρο.
 • Υποστήριξη με κάδους απορριμμάτων και δωρεά ενός απορριμματοφόρου στο Δήμο Δρόπολης Βόρειας Ηπείρου (έχει αμιγώς Ελληνικό πληθυσμό).
 • Ολική αναπαλαίωση-συντήρηση του ιστορικού Σχολαρχείου Εμμανουήλ Παππά.
 • Συντήρηση-παροχή ιατροτεχνικού εξοπλισμού κλπ., σε αγροτικά ιατρεία: στο δήμο Σιντίκης (2), Επταλόφου και Μουριών Κιλκίς (2), σε κέντρα Υγείας: Αριδαίας και Ν.Μουδανιών (2), σε νοσοκομεία: Ορθοπεδική Κλινική Κιλκίς, πλήρη συστήματα αιμοκάθαρσης (3) στα νοσοκομεία της Έδεσσας, Πολυγύρου και Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, δωρεές (προμήθευση) ιατρικών μηχανημάτων και κλινών στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Γ.Γεννηματάς, Γ. Παπανικολάου, Θεαγένειο Θεσσαλονίκης.
 • Στήριξη οικονομική του Δήμου Παιονίας για αντιμετώπιση των συνεπειών διέλευσης 1.000.000 προσφύγων από την Ειδομένη.
 • Στήριξη Κοινωνικών Φορέων, Ιερών Μονών, Δήμων (συντήρηση πολιτιστικού κέντρου στο Γάζωρο Σερρών, δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Σερρών οικοπέδου και κτιρίου, οικονομική ενίσχυση Δήμου Αμφίπολης προς υποστήριξη της ανασκαφής, δωρεά εξοπλισμών στην Άμεση Επέμβαση, στην Τροχαία, την Πυροσβεστική, στο Φάρο του Κόσμου κ.λπ.).
 • Δωρεάν παραχώρηση ιατροτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ( πρώην Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων).
 • Συνδιοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων 100 ετών από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και ανάδειξη Δυτικού Θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού.
 • Η ΠΕΔΚΜ ήταν παρούσα με θέσεις συγκεκριμένες στα πολύ σοβαρά θέματα: των Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ), κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, της διαχείρισης του προσφυγικού, των απορριμμάτων, της αντιμετώπισης των Δασικών πυρκαγιών, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, της διοικητικής μεταρρύθμισης του κράτους και της αυτοδιοίκησης, της Συνταγματικής Αναθεώρησης, της Σχολικής Στέγης,της απόδοσης των παράνομα παρακρατημένων πόρων των δήμων, για τη στήριξη της απρόσκοπτης λειτουργίας τους Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, για την Ίδρυση Παιδιατρικού ΝοσοκομείουΘεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, κατά της τοποθέτησης νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό, του δημογραφικού προβλήματος κ.λπ.
 • Διοργάνωσε με επιτυχία σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης υπηρεσιακών και αιρετών των δήμων, συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις για το Διεθνές Έτος Αριστοτέλη 2016, συμμετείχε στη 2η Σύνοδο των Δημάρχων Ευρωπαϊκών Πόλεων εναντίον του Βίαιου εξτρεμισμού στο Ρότερνταμ (2016).
 • Εξέδωσε τα Βιβλία «Νάουσα 1906-1922» (Ε. Βαλσαμίδη), «Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος» (Μ. Τρίτου), τα έντυπα «Αριστοτέλης», Διάλογος Μηλίων (δημηγορία,Θουκιδίδης), προμήθευσε με βιβλία τους δήμους της ΠΕΔΚΜ «Ελεγκτικό Συνέδριο» Γ.Μαραγκού, «Αναστήλωση- Ο Τουρισμός ως Πολιτική Οικονομία» Μιχάλη Χαραλαμπίδη κ.λπ.).
 • Χρηματοδότησε τη δημιουργία ντοκιμαντέρ: «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ- Οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας» και τις εκθέσεις ζωγραφικής με το στόμα (Τριαντάφυλλος Ηλιάδης) και «Ο Απόστολος Παύλος σήμερα» (Ε.Βαρλάμη).