Μοιράσου το
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας «Δημοτικής Συνεργασίας Αμπελοκήπων-Μενεμένης»
Μοιράσου το

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας «Δημοτικής Συνεργασίας Αμπελοκήπων-Μενεμένης»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με υπέροχες μουσικές από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης υπό την διεύθυνση της κ. Σοφίας Νάσιου.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Κυρίζογλου ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα και στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στη συνέπεια και στη συνέχεια του έργου της παράταξης η οποία έχει αποδείξει ότι κάνει πράξη τις υποσχέσεις της και μιλάει με το έργο της.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ευλόγησε τη βασιλόπιτα της παράταξης.

Τα φλουριά ήτανε δύο όπως και οι τυχεροί. Στην μεγάλη βασιλόπιτα το φλουρί έτυχε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρο Κουσενίδη και στα βασιλοπιτάκια τυχερή ήτανε η κ. Στέλλα Γράβα. Ο κ. Κουσενίδης και η κ. Γράβα παρέλαβαν από το Δήμαρχο από μία εικόνα της Παναγίας.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων, οι Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και κ. Άννα Ευθυμίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ελευθέριος Κυρίζογλου, Ιερείς, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμπελοκήπων–Μενεμένης και πλήθος κόσμου.


Ακολουθεί η ομιλία του κ. Λάζαρου Κυρίζογλου

Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Συνεργασία»

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Κυρίες και Κύριοι

Πoρευρεθήκαμε μέχρι το 2023 και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε το 2024 και εξής με σταθερό αυτοδιοικητικό βηματισμό πετυχαίνοντας τους στόχους μας σε όλους τους τομείς της δημοτικής μας δράσης: στην παιδεία και την εκπαίδευση, στα οικονομικά, στα κοινωνικοπρονοιακά, στα έργα, την καθαριότητα και το περιβάλλον, στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο υλοποίησης προγράμματος μελετών και έργων, συνολικού προϋπολογισμού 102 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και μελετών που υλοποιήθηκε ποτέ στο Δήμο μας. Θα αρκεστώ στην παράθεση ορισμένων μόνο στοιχείων:

Αντικατάσταση του φωτισμού του δήμου με led, ανάπλαση του οικισμού Αγίου Νεκταρίου, ανάπλαση της οδού Μοναστηρίου και δημιουργία πάρκου έναντι του Grand Hotel, κατασκευή διδακτηρίου Καλλιτεχνικού Σχολείου, του Ιερού Ναού Αγίου Πολυκάρπου, ανάπλαση οικισμού Βοσπόρου και των οδών Ελ. Βενιζέλου Φιλιππουπόλεως και Δαβάκη, Χαλκίδη και Μ. Αλεξάνδρου και της νησίδας 28ης Οκτωβρίου. Ολοκλήρωση ορόφων στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, αντικατάσταση παλαιάς μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας-Γεννηματά. Το νέο σύγχρονο κολυμβητικό κ΄νετρο προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα Οικονομικά το ταμειακό υπόλοιπο, δηλαδή πλεόνασμα, είναι 4.800.000 ευρώ.

Είμαστε η Διοίκηση που ξεχρεώσαμε τους πρώην Δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης, με ορθολογική οικονομική διαχείριση και μάλιστα χωρίς δανεισμό, χωρίς αύξηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και εν μέσω μνημονιακών περιοριστικών πολιτικών από το 2010 μέχρι σήμερα. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε λόγω κορονοϊού αλλά και της αύξησης του ενεργειακού κόστους (φυσικό αέριο, ΔΕΗ, υγρά καύσιμα, λιπαντικά).

Είμαστε η Διοίκηση του Δήμου μας η οποία αύξησε την περιουσία του Δήμου: 90 στρέμματα απέναντι από το εργοτάξιο του Μετρό στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου (έγινε η δημοπρασία και αναμένονται οι προσφορές), ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο Ακριτών – Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ - Ευριπίδου στους Αμπελόκηπους, το ΕΑΚ Μ. Αλέξανδρος κλειστό Γυμναστήριο και το Αστρεινίδης, το οικόπεδο του Δασαρχείου δίπλα στο πρώην ΙΚΑ Ελευθερίας, τα 161 στρέμματα του Στρατοπέδου Μ. Αλέξανδρος.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σέβονται το δημόσιο χώρο και το περιβάλλον.

Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε λόγω της πανδημίας σταθήκαμε όρθιοι, στο καθήκον μας και στο ύψος των περιστάσεων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας να βρίσκονται επί ποδός. Λάβαμε και εκτελέσαμε άμεσα αποφάσεις, όπως απαιτείται στη διαχείριση κρίσεων. Είμαστε κάθε μέρα παρόντες στις θέσεις μας.

Διαχειριστήκαμε με επιτυχία χιονοπτώσεις, έντονες βροχοπτώσεις, παγετούς. Δώσαμε όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες μια μάχη και ανταποκριθήκαμε με επιτυχία. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας για την υπεύθυνη στάση τους. Η προσπάθειά μας όμως δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να εξυπηρετούμε, να ενισχύουμε και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα όμως δίνουμε τη μάχη για τα γενικότερα θέματα της Αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας. Την Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με πόρους και προσωπικό για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκησή τους προς όφελος των πολιτών, όπως άλλωστε το Σύνταγμά μας ορίζει.

Σεβασμιώτατε

Σας ευχαριστούμε διότι είστε συνοδοιπόρος και συνέκδημος στα προβλήματά μας. Συνειδητά έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε και συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας σε όλους τους τομείς.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους εκάστοτε Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα μέλη των Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, τους Προϊστάμενους Διευθύνσεων και Τμημάτων, όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και τους συνεργάτες μου στο γραφείο δημάρχου, που εργάζονται και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και σε όλους του υποψήφιους και τις υποψήφιες στις τελευταίες εκλογές, με τους οποίους μαζί δώσαμε τον καλό κοινό αγώνα μας.

Στις 8 Οκτωβρίου 2023, στις Δημοτικές Εκλογές οι πολίτες του Δήμου μας, μας εμπιστευτήκαν για έκτη φορά. Ο λαός των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης αναγνώρισε και τίμησε με την ψήφο του το μεγάλο έργο μας και το Δημοτικό μας πρόγραμμα.

Πρόκειται για μία τιμητική και πολύ βαριά εντολή χρέους, καθήκοντος και ευθύνης, που μας υποχρεώνει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, κινούμενοι πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά για τους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη, που όλοι αγαπάμε.

Σταματάω εδώ γιατί εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά. Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά. Σας ευχαριστώ.

Δείτε ακόμη

Συνάντηση Λ. Κυρίζογλου με τον Δήμαρχο Θέρμου και υποψήφιο Πρόεδρο ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος Σ. Κωνσταντάρα

Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: “ Ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε την Αυτοδιοίκηση ακόμη πιο ψηλά. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα όλους τους Δήμους, ...

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ"

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11.00 π.μ. στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο - Θεατρική Σκηνή "Σοφία Βέμπο" στην κοπή της ...

Περισσότερα