Μοιράσου το
Μνήμες Μικρασίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Μοιράσου το

Μνήμες Μικρασίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με καλεσμένη τη διεθνώς αναγνωρισμένη Ευανθία Ρεμπούτσικα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η πολυβραβευμένη συνθέτρια ταξίδεψε το βράδυ του Σαββάτου 26/2 το κοινό Στους Δρόμους της Σμύρνης, με μια συναυλία αφιερωμένη στη «ρίζα» του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η παραπάνω παράσταση θα αποτελέσει το έναυσμα μιας σειράς εκδηλώσεων που σχεδίασε και θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με τίτλο «100 χρόνια Μνήμης».

Η συναυλία Στους Δρόμους της Σμύρνης διακρίνεται από νοσταλγία, ρομαντισμό και μελωδικό λυρισμό αφού η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα έρχεται να περιπλανήσει το κοινό στον «χαμένο παράδεισο», όπως έχει περιγραφεί από πολλούς συγγραφείς, της μητρόπολης του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Την Ευανθία Ρεμπούτσικα συνόδευσαν επί σκηνής οι πιστοί της φίλοι, εξαιρετικοί μουσικοί και τακτικοί συνεργάτες της στις ζωντανές της εμφανίσεις. Ο Στάθης Άννινος στο πιάνο, ο Ηλίας Μαντικός στο κανονάκι, ο Νίκος Μέρμηγκας στο μαντολίνο και τη λαύτα, ο Πέτρος Κούρτης και οι Drum Base στα κρουστά. Όμως αυτή τη φορά, τον ήχο της συναυλίας δυνάμωσε και χρωμάτισε με την παρουσία της η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην εξαιρετική παράσταση παρέστη ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος συνεχάρη την συνθέτρια και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μεγάρου κ. Βασίλειο Γάκη για την υπέροχη και συγκινητική παράσταση.

Δείτε ακόμη

Συλλυπητήριο μήνυμα για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 1.3.23 τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμηόσων τόσο άδικα χάθηκαν.

2ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ)

Πρότασή μου λοιπόν, εκ του αποτελέσματος και όχι δογματικά, είναι: η επαναδιοργάνωση και επαναστελέχωση των αποδιοργανωμένων και υποστελεχωμένων ...

Περισσότερα