Μοιράσου το
Πρώτη  συνάντηση  της Δημοτικής Συνεργασίας για τις Δημοτικές εκλογές 2023
Μοιράσου το

Πρώτη συνάντηση της Δημοτικής Συνεργασίας για τις Δημοτικές εκλογές 2023

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας: «Πoρευθήκαμε και συνεχίζουμε να πορευόμαστε με σταθερό αυτοδιοικητικό βηματισμό πετυχαίνοντας τους στόχους μας σε όλους τους τομείς της δημοτικής μας δράσης: στην παιδεία και την εκπαίδευση, στα οικονομικά, στα κοινωνικοπρονοιακά, στα έργα, την καθαριότητα και το περιβάλλον, στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο υλοποίησης προγράμματος μελετών και έργων, συνολικού προϋπολογισμού 58 εκ. ευρώ. Σ’ αυτά προστέθηκαν άλλα 34 εκ. ευρώ (είδατε όλοι το ΦΕΚ) από το Ταμείο Ανάκαμψης για το Κολυμβητήριο και τις αστικές αναπλάσεις. Συνολικά λοιπόν 92 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και μελετών που υλοποιήθηκε ποτέ στο Δήμο μας. Θα αρκεστώ στην παράθεση ορισμένων μόνο στοιχείων:

Κατασκευάσαμε 18 συνολικά διδακτήρια (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια). Αντικατάσταση του φωτισμού του δήμου με led, αντικατάσταση φωτεινών σηματοδοτών ΚΟΚ, ανάπλαση του οικισμού Αγίου Νεκταρίου, ανάπλαση της οδού Μοναστηρίου και δημιουργία πάρκου έναντι του Grand Hotel, κατασκευή διδακτηρίου Καλλιτεχνικού Σχολείου, του Ιερού Ναού Αγίου Πολυκάρπου, ανάπλαση οικισμού Βοσπόρου και των οδών Μοναστηρίου, Ελ. Βενιζέλου και της νησίδας 28ης Οκτωβρίου. Ολοκλήρωση ορόφων στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, αντικατάσταση παλαιάς μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας-Γεννηματά. Ανάπλαση Εργατιών Κατοικιών. Μονοδρόμηση Μ. Αλεξάνδρου κ Γ. Χαλκίδη και ανάπλασή τους. Δύο νέα κλειστά σχολικά γυμναστήρια. Οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις στην οδό Κυρίμη. Εξοπλισμός του δήμου σε αυτοκίνητα, φορτηγά απορριμματοφόρα, λεωφορεία, νέα ηλεκτροκίνητα και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Στα Οικονομικά το ταμειακό υπόλοιπο, δηλαδή πλεόνασμα, είναι 4.800.000 ευρώ.

Είμαστε η Διοίκηση που ξεχρεώσαμε τους πρώην Δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης, με ορθολογική οικονομική διαχείριση και μάλιστα χωρίς δανεισμό, χωρίς καμία απολύτως αύξηση (αντίθετα κάναμε μειώσεις) των δημοτικών τελών, χωρίς αύξηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και εν μέσω μνημονιακών περιοριστικών πολιτικών από το 2010 μέχρι σήμερα. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες λόγω κορονοϊού αλλά και της αύξησης του ενεργειακού κόστους (φυσικό αέριο, ΔΕΗ, υγρά καύσιμα, λιπαντικά).

Είμαστε η Διοίκηση του Δήμου μας η οποία αύξησε την περιουσία του Δήμου: 90 στρέμματα απέναντι από το εργοτάξιο του Μετρό στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο Ακριτών – Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ - Ευριπίδου στους Αμπελόκηπους (το πρώην ΑΝΚΟ), το ΕΑΚ Μ. Αλέξανδρος κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο ποδοσφαίρου Αστρεινίδης, το οικόπεδο του Δασαρχείου δίπλα στο πρώην ΙΚΑ Ελευθερίας, τα 161 στρέμματα του Στρατοπέδου Μ. Αλέξανδρος.

Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε και περνάμε λόγω της πανδημίας σταθήκαμε όρθιοι, στο καθήκον μας και στο ύψος των περιστάσεων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας να βρίσκονται επί ποδός.

Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν είναι κρίσιμες και απαιτούσαν υπευθυνότητα. Απαιτήθηκε η λήψη δύσκολων και μερικές φορές επώδυνων αποφάσεων. Λάβαμε και εκτελέσαμε άμεσα αποφάσεις, όπως απαιτείται στη διαχείριση κρίσεων. Είμαστε κάθε μέρα παρόντες στις θέσεις μας. Διαχειριστήκαμε με επιτυχία χιονοπτώσεις, έντονες βροχοπτώσεις, παγετούς. Δώσαμε όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες μια μάχη και ανταποκριθήκαμε με επιτυχία. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας για την υπεύθυνη στάση τους. Η προσπάθειά μας όμως δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να εξυπηρετούμε, να ενισχύουμε και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα όμως δίνουμε τη μάχη για τα γενικότερα θέματα της Αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας. Την Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με πόρους και προσωπικό για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκησή τους προς όφελος των πολιτών, όπως άλλωστε το Σύνταγμά μας ορίζει.

Στις 8 Οκτωβρίου 2023, στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, οι πολίτες του Δήμου μας θα εμπιστευτούν και πάλι τη Δημοτική Συνεργασία, τη Δημοτική Παράταξη του έργου και της προσφοράς. Τη Δημοτική παράταξη της δικαιοσύνης και της ισότητας, που αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους χωρίς διακρίσεις και χωρίς κομματικά κριτήρια. Της Δημοτικής Παράταξης της Ενότητας. Η ενότητα μας είναι η δύναμή μας. Μια ενότητα την οποία κανείς δε μπόρεσε, δε μπορεί ούτε πρόκειται να διασπάσει κανείς. Αυτό να γνωρίζετε και να θυμάστε όλες και όλοι.

Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες υποψηφίους που είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά. Όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ».

Δείτε ακόμη

Συνάντηση Λ. Κυρίζογλου με τον Δήμαρχο Θέρμου και υποψήφιο Πρόεδρο ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος Σ. Κωνσταντάρα

Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: “ Ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε την Αυτοδιοίκηση ακόμη πιο ψηλά. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα όλους τους Δήμους, ...

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας «Δημοτικής Συνεργασίας Αμπελοκήπων-Μενεμένης»

Στην θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 28 Ιανουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης ...

Περισσότερα